Трансферното разочарование Филипе Коутиньо определено не е сигурен в бъдещето си, в Барселона. Той игра силно срещу Лион при успеха с 5:1 и вкара един от головете, но като цяло след преминаването му на "Ноу Камп" от редиците на Ливърпул срещу внушителните 146 милиона паунда не се представя на ниво.

Кариоката има само 16 старта за отбора през този сезон във всички турнири и е вкарал 4 гола. И макар каталунците да платиха толкова много пари за него той така и не успя дори да се наложи като титуляр в отбора. Напоследък името му се свързва с преминаване в Манчестър Юнайтед.

"Доволен съм от представянето си срещу Лион. Като цяло обаче през последните седмици, дори и месеци, не бих казал, че играя добре. Желанието ми обаче е да подобря представянето си и да бъда максимално полезен на Барселона", обяви Коутиньо, цитиран от испанската телевизия Movistar+.

"Преминах в Барса, за да дам най-доброто от себе си. Живея за момента. Бъдещето? Никога не знаеш какво може да се случи, всичко може да стане", каза още той на въпрос, дали може да премине в друг отбор през лятото.