Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман отново е трансферна цел №1 пред испанския шампион Барселона, съобщава L’Equipe.

Според френската спортна библия, каталунците са започнали разговори с представителите на 27-годишния нападател. Самият Гризман намекна след отпадането от италианския хегемон Ювентус в Шампионска лига, че може да смени клубната си принадлежност.

Миналото лято Барса беше приготвил да плати освобождаващата клауза на френския национал от 100 милиона евро. Гризман беше готов да премине на "Камп Ноу", но в последния момент реши да остане в Атлетико.

"Когато си привързан към своя дом, ти не отиваш от другата страна. От клуба направиха всичко възможно, за да се чувствам добре. Включително и да подпишат с невероятни футболисти, правейки един добър отбор. Имам чувството, че съм най-важната част от пъзела. Това ме накара да остана. Често е било казвано, че не се отказва на Барселона, но направих обратното. Наистина е трудно, но съм щастлив тук. Това е моят дом и искам да постигна велики неща", обясни тогава Гризман.

Това лято той може да преосмисли решението си, тъй като Атлетико продължава да бъде в подножието на върха спрямо най-големите клубове. Договорът на французина изтича през 2023 г. През този сезон нападателят има 12 гола и 8 асистенции в 28 мача в Ла Лига.