Босът на Ла Лига Хавиер Тебас разкри, че от Барселона са искали да променят датата за провеждане на мача с Виляреал заради връчването на наградите на ФИФА The Best в Милано.

Както е известно, каталунците имаха трима свои футболисти по време на галата в понеделник - Лионел Меси, Френки де Йонг и Марк-Андре тер Стеген. Аржентинецът беше избран за най-добър играч през годината, а холандецът взе отличието при халфовете.

На следващия ден, във вторник, "блаугранас" приеха "жълтата подводница" и спечелиха трудно с 2:1, като Меси беше заменен принудително на почивката.

От ръководството на Барса са попитали на два пъти дали двубоят може да бъде насрочен за сряда или четвъртък, но шампионите са получили отрицателен отговор. 

"От Барса ни помолиха, но датите бяха насрочени от месец. Трудно е да променяш датите през седмицата, защото това ще се отрази и на останалите отбори като резултати. Ние знаехме, че наградите няма да се връчват до късно през нощта и оставихме датата на мача. Меси е най-добрият в света и ние сме късметлии, че той играе при нас. Не мога да си представя Ла Лига без него. Дано завърши кариерата си в Испания", заяви Тебас.