Суперзвездата на Барселона Лионел Меси разкритикува играта на отбора в последните мачове, но пък защити треньора Ернесто Валверде, за когото пак се твърди, че може да бъде уволнен.

Каталунците загубиха от Атлетико Мадрид с 2:3 снощи и не успяха да се класират на финала за суперкупата на Испания, макар да бяха по-добрият отбор. 

Именно Меси изравни резултата за 1:1, а малко след това неговото редовно попадение беше отменено, тъй като реферът видя игра с ръка. Повторенията обаче показаха, че Лео повежда топката с лявото си рамо.

"Жалко е, че загубихме, защото играхме наистина много добре. Отдавна не сме се чувствали толкова добре. Контролирахме мача 80 минути, но в края победата ни се изплъзна заради няколко детински грешки. Преди това те бяха мъртви, но за 10 минути ни обърнаха", заяви Меси.

"Трудно е да приемем загубата, защото дойдохме да спечелим трофея. Искахме да стигнем финала и да го спечелим. Започнахме много по-силно, отколкото срещу Еспаньол миналата седмица. Играхме добре, но не победихме."

"Да, имаме пълна вяра в треньора. Вече мислим за втората част от сезона. Трябва доста да се подобрим, защото сме на върха на класирането в Ла Лига, но не играем добре. Трябва да си върнем играта. Снощи направихме крачка в правилната посока, ако се абстрахираме от загубата."

"Не можем да си позволим детинските грешки от снощи. Ясно е, че след загуба се говори много и това ще се случи сега. Сега е важно да останем обединени и силни като колектив. Тази загуба няма нищо общо с пораженията ни от Рома и Ливърпул в Шампионската лига. Снощи ние допуснахме прекалено лесни грешки", допълни Лео.