Легендата на Барселона Ривалдо смята, че суперзвездата на отбора Лионел Меси има право да е бесен на спортния директор Ерик Абидал, с когото започнаха вербална война заради коментар на французина.

Абидал изрази мнение, че футболистите не са давали всичко от себе си преди уволнението на Ернесто Валверде, което извади Бълхата от кожата му.

"Меси има цялото право на света да е бесен на Абидал заради начина, по който Ерик постави под съмнение професионализма на играчите. Особено тогава, когато не са споменати конкретни имена. Това поставя под съмнение целия работен процес", заяви Ривалдо, цитиран от "Марка".

"Меси просто защити себе си и колектива. Абидал се изказа наивно в това интервю и Лео трябваше да реагира. Сега е ясно, че Валверде не е бил най-големият проблем на Барселона. Клубът е най-големият губещ от всичко това."

"Абидал се постави в много сложна ситуация, защото се стигна до реакция от капитана, от голямата суперзвезда, а не от някакъв обикновен футболист. Само една дълга победна серия на Барса ще внесе спокойствие в клуба", смята бившият носител на Златната топка.