Клубовете от Ла Лига са похарчили 1,5 милиарда евро за трансфери миналото лято, а 60% от сумата бе изразходвана от грандовете Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид, пише "Марка". 

В отборите пристигнаха големи фигури, но повечето от тях не можаха да се справят на нивото, което се очакваше от тях. Летвата бе вдигната високо, платените суми бяха огромни, но въпросните играчи по-скоро се провалиха, вместо да вдигнат класата на съставите.

Най-скъпата покупка я направи Атлетико. Дюшекчиите платиха 127 милиона евро за Жоао Феликс. В началото 20-годишният талант показа проблясъци, но с течение на времето формата му се влоши. Положително влияние почти няма, приносът му граничи с нулата, а статистиката е само 3 гола и 1 асистенция за 19 срещи, отбелязва "Тема спорт".

При Антоан Гризман в Барса показателите са значително по-добри, но все пак от французина се очакваше повече. Той бе на приливи и отливи, оказа се доста непостоянен и като цяло не успя да замести реално Луис Суарес, откакто уругваецът се контузи.

Еден Азар пък трябваше да е голямата звезда на Реал Мадрид. За него лос бланкос платиха 100 милиона евро на Челси, но престоят му в Испания засега не върви по план. Белгиецът постоянно е контузен и на практика Зидан не можа да разчита на него от началото на кампанията.

Под очакванията се представя и Френки де Йонг в Барса. Феновете бяха впечатлени от младия нидерландец, но засега той не е на нужното ниво, за да оправдае платените за него 75 милиона евро. 

В пълен провал се превръща и трансферът на Лука Йович в Реал. За него клубът плати 60 млн. евро на Айнтрахт Франкфурт, но инвестицията не е никак добра и сърбинът на практика е извън сметките на Зидан. 

Бразилският национал Едер Милитао (привлечен от Порто) е почти незабележим в Кралския клуб, тъй като е в сянката на Серхио Рамос и Рафаел Варан. 

Само за Ферлан Менди може да се кажат добри думи, след като бившият ляв бек на Лион успя да се наложи в Реал въпреки конкуренцията на Марсело.