Испанският първенец Барселона ще претендира за титлата в Ла Лига, ако испанският шампионат окончателно бъде спрян, пише вестник "Спорт". 

Както е известно, преди няколко дни се появи информация, че лигата и испанската федерация ще обсъдят три възможни варианта - доиграване на първенството, спиране на шампионата и анулирането му.

При втория вариант титлата отива за Барса, тъй като каталунците водят с две точки на втория Реал Мадрид. Това ще се окаже трета поредна и общо девета титла за "блаугранас" за последните 12 кампании.

Според изданието Барса се обляга на няколко аргумента. Първият е, че са се изиграли над 70% от кръговете - 27 от 38 по програма. От "Ноу Камп" ще изтъкнат и че освен лидер във временното класиране са и зимен шампион. 

Не съществува друг такъв прецедент в историята на Ла Лига. Единственото спиране на шампионата е между 1936 и 1939 година поради Гражданската война в Испания. Регламентът на Кралската испанска футболна федерация не предвижда какво би се случило при настоящите обстоятелства.