Ръководството на Барселона се е свързало с колегите си от Челси, за да им предложи офанзивния полузащитник Филипе Коутиньо, информира вестник "Мирър".

Най-скъпата покупка в историята на каталунския гигант играе под наем в Байерн Мюнхен през този сезон, след като за година и половина на стадион "Ноу Камп" се представяше на приливи и отливи.

Барселона иска спешно да разкара футболиста и в договора с Байерн има клауза, според която кариоката може да бъде привлечен за постоянно срещу 120 милиона евро.

Сумата обаче е космическа не само заради слабите продукции на техничаря, но и заради задаващата се икономическа криза покрай пандемията с коронавируса.

Почти сигурно няма да се намери клуб, който да извади солидна сума за Коутиньо. Каталунците са готови на сериозна отстъпка, като техният футболист е свързван също така с Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм и бившия си отбор Ливърпул.

Преди няколко дни излезе информация, че "сините" от Лондон предлагат на Барса да вземат Филипе под наем за един сезон, в който поемат 100% от заплатата му, която с данъците достига внушителните 30 милиона евро.

Това е само краен вариант за "блаугранас", които държат на моментална продажба. Испанският шампион се надява, че Коутиньо може да бъде поискан за постоянно от ПСЖ, Интер или Манчестър Юнайтед, затова и не бързат с даването на категоричен отговор.