Бившият треньор на ПСЖ – Унай Емери, се върна към историческия 1/8-финален реванш с Барселона от Шампионска лига.

През 2017 година французите спечелиха първия мач с 4:0, но на "Камп Ноу" бяха отнесени с 1:6 с три допуснати гола между 88-ата и 95-ата минута

"Наскоро сменях каналите и попаднах на мача. Човек може да научи много, когато гледа повторения и забелязва подробности, които на момента не вижда. Ако можех да сменя само едно нещо, това е съдията", заяви Емери относно главния рефер Дениз Айтекин.

Тогава от ПСЖ имаха седем сериозни претенции са отсъжданията на германския арбитър в епичния сблъсък и подадоха жалба до УЕФА. Айтекин обаче получи висока оценка за решенията си.

"Играчите на Барселона, особено Луис Суарес, редовно падаха в наказателното ни поле и оказваха натиск върху съдията. Накрая той попадна в капана им", заяви още Емери.

Той призна, че е успял да гледа мача на запис между 50-ата и 82-ата минута, след което сменил канала. "Забелязах, че един от нашите лидери, който през целия сезон беше измъчван от контузии, не беше на обичайното си ниво. Може би трябваше да го заменя. Но по време на срещите има подробности, които не забелязвате", добави Емери.