Впечатляваща  игра на "Сплаш Брадърс" - Стеф Къри и Клей Томпсън остави Голдън Стейт жив в НБА. Гардовете напомниха за себе си, като вкараха общо 14 тройки, а шампионите изиграха впечатляващо второ полувреме, за да сразят Хюстън със 115:86 в Оукланд. Така резултатът във финала на Запад в НБА вече е 3-3 победи. Мач №7 ще бъде обаче в Тексас рано сутринта във вторник. 

Уориърс успяха да наваксат солидно изоставане след първата част, спечелиха второто полувреме с 64:25 и спазиха обещанието си след загубата в двубой №5 да се върнат в Хюстън.  

И двата тима започнаха с доста грешки и пропуски. Хюстън дръпна с 13:6, но бе застигнат след 7 поредни точки на Стеф Къри. Стрелбата от дистанция на Ракетите обаче потръгна и след 19:17, те направиха серия от 20:5 за последните 3 минути и половина на първата четвърт, за да се откъснат с 39:22 след 12 минути. 

Феновете на Уориърс бяха шокирани, след като тексасци нанизаха 8 тройки за периода, а Ерик Гордън и Тревър Ариза подкрепиха сериозно Джеймс Хардън в нападение, така че липсата на контузения Крис Пол не се усети. 

Във втората част обаче домакините се подобриха и започнаха периода с 12:4, за да намалят изоставането си наполовина. Кевин Дюрант не бе убедителен при стрелбата си, но пък калифорнийци бяха улеснени от грешките на гостите, които бяха цели 11 до почивката. Разликата падна до 5, преди паузата все пак да дойде при 61:51 за Хюстън. 

Веднага след паузата обаче, в типичен стил Уориърс избухнаха. Те вкараха първите 11 точки след подновяването на играта, за да заличат изоставането си, като Клей Томпсън бе вдъхновителя на своя тим. Последваха няколко равностойни минути, след което серия от 12:0 даде аванс на домакините от 82:74, като последната част започна с аванс от 7 в тяхна полза. 

Всякакви надежди на гостите за обрат в нея бяха бързо попарени, защото Клей Томпсън и Стеф Къри реализираха няколко стрелби, преднината скочи до 101:79 и всичко бе ясно. 

Клей Топсън завърши с 35 точки за победителите, като нананиза 9 тройки от 14 опита. Стеф Къри добави 29 точки, като реализира 5 изстрела от дистанция, а Кевин Дюрант се отчете с 23. За Хюстън Джеймс Хардън отбеляза 32, но гостите направиха цели 21 грешки, които бяха превърнати в 23 точки от Голдън Стейт и така всичко ще се реши в един последен двубой.