Младата звезда на Финикс Сънс Девин Букър поднови договора си със Слънцата за огромните 158 милиона долара, които ще получи за 5 години. 

21-годишният стрелец е считан за новото лице на организацията и до голяма степен върху него са вложени надеждите за завръщане в плейофите.  

„За мен е чест и привилегия да се обвържа с Финикс за толкова дълго време. Това е специално място за мен, още от идването ми в отбора преди 3 години и съм благодарен за вярата, която отборът показва в мен. Гледам към бъдещето и стремежа да спечеля титлата като част от Сънс“ написа Букър в Туитър. 

През 2017-а той отбеляза 70 точки срещу Бостън и така стана най-младият, който минава границата от 60 в НБА. За 3 сезона в НБА младокът има средно по 19,8 точки, 3,5 асистенции и 3,3 борби средно на мач, като стана шампион по стрелба от тройката по време на Звездния уикенд 2018. Той вече мина границата от 4000 точки, като по-бързо от него са го правили само ЛеБрон Джеймс и Кевин Дюрант. 

Заедно с избрания под №1 от Драфта ДиАндре Ейтън и останалите младоци от Финикс, Букър се надява на сериозно подобрение през следващия сезон, след като през миналия тимът завърши с баланс 21-61, който бе най-лошият от всички отбори.