Айзея Томас ще продължи кариерата си в Денвър Нъгетс. Високият 175 сантиметра плеймейкър ще подпише за една година с тима от Колорадо срещу 2 милиона долара. 

Баскетболистът се надява при Златните буци да възроди кариерата си, след като се възстановява дълго време от контузия, заради коята игра съвсем малко през изминалата кампания. 

Томас претърпя операция през пролетта, но се очаква да се възстанови за началото на сезона и да има сериозна роля от пейката в тима на Денвър, който гони участие в плейофите. 

Гардът направи впечатляваща кампания през 2016-17, когато с екипа на Бостън имаше по 29 точки средно на двубой. Именно в края на онази кампания обаче започнаха здравословните му проблеми, след това миналото лято бе трансфериран в Кливланд, а след това и в Лейкърс. 

Нъгетс задържаха със сериозни договори през това лято младия център Никола Йокич, както и Уил Бартън. Другата новина с отбора е трансферирането на Кенет Фарийд, Даръл Артър и два избора от Драфта в Бруклин, с което тимът ще спести 21 милиона от заплати и още 43 милиона глоба заради надвишаване на тавана на заплати.