Атланта загуби от Торонто у дома в НБА със 108:124 и това бе съвсем нормално и очаквано. И въпреки това мачът ще бъде запомнен. 

Причината е, че в него легендата в забиването Винс Картър стигна границата от 25 000 точки и не бе случайно, че го направи именно по този начин – със забивка и то срещу отбора, в който започна кариерата си. 

41-годишният ветеран стана 22-ият в историята с това постижение, като го постигна в своя мач 1423. Той заби с 2  ръци 5 десети преди края, като завърши с 14 точки в двубоя. 

„Това наистина е страхотен момент за мен. Да си в тази лига толкова дълго време е нещо страхотно и в края на кариерата си искаш да постигнеш колкото се може повече и 25 000 точки са си 25 000 точки“ заяви Картър, който е в своя 21-и сезон. 

„Все още обичам да играя и да бъда наоколо. Просто правя всичко необходимо това да се случва“ добави Винс, който получи топката от мача за спомен, а в залата бе пуснато специално видео с поздравления към него от легенди на Лигата. Ястребите са с баланс едва 3-15, но това изобщо не бе важно поне в тази вечер.