Баскетболистите на Торонто продължават да впечатляват в НБА и тази нощ постигнаха нова голяма победа, след като надвиха шампиона Голдън Стейт със 131:128 след продължение. 

Мнозина предричат, че това ще бъде и големия финал през юни, но само времето ще покаже, дали ще бъдат прави. На този етап всичко за Раптърс върви отлично и те вече са с баланс 19-4. 

Кауай Ленърд реализира 37 точки за канадците, Паскал Сиакам добави 26, за да може тимът да преодолее поредния феноменален  двубой на Кевин Дюрант, завършил с 51 точки. Така Торонто спря серията си от 8 поредни загуби срещу Уориърс. 

„В продължението успяхме да вкараме важни стрелби, а и ги спряхме със защита, така че победата наистина е отлична“ доволен бе Ленърд, чийто тим водеше с 18 точки през първото полувреме и с 6 по-малко от минута преди края. Дюрант обаче наниза поредни тройки, за да изравни. 

В добавените минути Дани Грийн вкара тройка, с която наруши равенството малко повече от 2 минути преди края, а след това Кайл Лаури открадна топката от Андре Игуодала, което също бе ключово. Така калифорнийци паднаха от съперника за първи път от март 2014-а и влошиха баланса си до 15-8. 

Лидер на Запад остава ЛА Клипърс с 15-6 след победа над Сакраменто със 133:121 като гост. Тобаяс Харис отбеляза 28 точки, а Монтрез Херъл добави 24 за 12-ия пореден успех над Кралете и за 9-ия в последните 10 мача от сезона. 

ЛеБрон Джеймс пък вкара 12 от своите 38 точки в последните 5 минути и ЛА Лейкърс се върна на победния път след 104:96 срещу Индиана. Езерняците водеха с 24 точки, но в края разликата падна до една, преди Краля да даде началото на серията от 10:0 с тройка и кош с нарушение, която донесе триумфа.