Фенербахче ще трябва да почака още година за нова титла в Евролигата, а Желко Обрадович за своя 10-и триумф в турнира. 

Фенерите загубиха шокиращо от истанбулския си конкурент Анадолу Ефес със 73:92 в полуфинала във Витория и не успяха да стигнат до финала. Разгромната победа на Сините обаче бе съвсем заслужена и те за първи път в историята си ще спорят за трофея. 

Анадолу заигра добре още от началото, като стрелбата отдалеч потръгна и Сините успяха да отворят аванс от няколко точки във втората четвърт, като на почивката преднината им бе 45:40. 

В третата част аутсайдерът в мача продължи да взима добри решения в нападение, да доминира в борбата под двата коша и да играе здраво в защита, като разликата скочи до 68:57 преди последната четвърт. 

В нея преднината се увеличи до 73:57 и за Фенерите нямаше връщане назад. Гардът Шейн Ларкин бе голямата звезда на победителите с 30 точки, при стрелба от игра 9 от 14, 7 борби, 7 асистенции и коефициент на полезност 43! Василие Мицич също бе страхотен с 25 точки, а най-голямото предимство на победитебите бе в борбите – 41-21!

За Фенербахче Ян Весели вкара 14 точки, но хората на Желко Обрадович вкараха едва 6 тройки от 21 опита, докато съперникът им наниза 14 и бяха напълно надиграни през второто полувреме, което загубиха с 33:47. На финала в неделя Анадолу ще играе срещу победителя между Реал Мадрид и ЦСКА Москва.