Баскетболистите на Торонто са много близо до първия си финал в историята на НБА, след като надвиха Милуоки със 105:99 като гости и поведоха с 3-2 в серията. Канадците ще бъдат домакини в мач №6 и могат да довършат започнатото. 

Кауай Ленърд отново бе страхотен с 35 точки, 7 борби и 9 асистенции за победителите, страхотно от  пейката се включи Фред ван Влий със 7 тройки и 21 точки, а Кайл Лаури реализира 17. Голямата разлика бе в стрелбата отдалеч, след като Раптърс вкараха 18 тройки, докато Елените само 10. 

„Не се страхувам от момента и от напрежението. Затова работя през лятото и просто искам да печеля. Целта е да съм агресивен и да не се притеснявам от нищо“ коментира Кауай след поредното си отлично представяне. 

В началото Торонто изоставаше с 14 точки, но не се предаде и след като Ленърд наниза 15 в последната четвърт стигна до успеха. Раптърс водеха със 100:97, когато реферите присъдиха тяхна топка при ситуация между Брогдън и Сиакам. След това домакините опитаха да направят нарушение, но такова не бе отсъдено и Сиакам заби, което реши всичко. 

„Няма да отстъпим. Ще дадем всичко в следващия мач и ще се върнем отново тук за мач №7“ обеща лидерът на Милуоки Янис Антетокумпо, който завърши с 24 точки. Елените направиха 11 грешки, срещу само 6 за противника, който вкара 19 точки след неточностите на домакините, което също бе важно.