Страхотен обрат в края помогна на Реал Мадрид да победи Барселона с 81:80 и да поведе с 2-0 във финалната серия за баскетболната титла на Испания. Така Белите са само на победа от триумфа. 

Каталунците водеха с 5 точки, но изпуснаха спечелен мач, след като Джейси Каръл вкара тройка и по този начин хвърли феновете в екстаз, за да завърши един изумителен мач, който бе под №200 между двата отбора. 

Двубоят започна с много агресия и емоции, както и с лоша игра на домакините в нападение. Серия пропуски дадоха възможност на Барса да натрупа известен аванс, а каталунците играеха солидно и в защита, което им помогна да дръпнат със 17:11 след първата четвърт, в която стрелбата на Белите бе едва 4 от 15. 

Във втората част разликата се запази, като и двата тима имаха огромни проблеми при стрелбата отдалеч и единствената тройка за първите 15 минути от 16 опита бе за Барса. 

Все пак серия от 10:0 за Реал, от която 2 тройки на Джейси Каръл, промениха ситуацията на паркета и домакините дръпнаха с 29:27. Клавер спря пропадането на гостите, които все пак завършиха полувремето със 7 поредни точки и водеха с 34:29 след 20 минути. 

В третата четвърт Светислав Пешич промени някои неща в защита, като прати Ханга срещу Кампацо, а Тома Йортел бе страхотен в атака. Французинът наниза 12 точки в третия период, а преднината на Барса скочи до 51:39. Реал обаче не се отказа и намали пасива си до 53:59 преди решаващата част. 

В нея Белите стартираха с 4 поредни точки и съвсем завързаха интригата. Джейси Каръл бе страхотен за Реал и именно той изравни с тройка за 62:62. Каталунците обаче отговориха със 7 поредни точки и отново дръпнаха. След неуспешни атаки и от двете страни Пангос вкара тройка за 72:63 в полза на гостуващия тим. 

В края драмата стана пълна. Барса все още бе напред със 79:74 21 секунди преди края и с 80:77 9 секунди до сирената, когато Серхио Юл бе фаулиран и вкара първия, но пропусна втория наказателен изстрел. Руди Фернандес обаче овладя топката, след което Юл подаде на Джейси Каръл, който финтира съперник и наниза победната тройка 2 секунди до сирената. Отчаяният опит на Адам Ханга зад центъра бе близо, но той все пак пропусна и Реал някак си спечели. 

Каръл завърши с 25 точки при 5 от 7 от тройката, докато за Барса Тома Йортел вкара 28. Гостите превъзхождаха по много компоненти, но изпуснаха мача и сега са в трудна позиция преди двете си поредни домакинства.