Бруклин Нетс ще направи големия удар със свободните агенти в НБА, тъй като ще привлече Кайри Ървинг и Кевин Дюрант. Твърди се, че двамата вече са се разбрали с Мрежите. 

Те са много близки извън паркета и ще облекат екипа на тима от Ню Йорк, въпреки че Дюрант ще пропусне целия нов сезон заради разкъсан ахилес. 

Според американските медии очаква се той да подпише договор за 4 години срещу 164 милиона долара, докато за същия период Кайри ще прибере 141 милиона. 

Оставане в Голдън Стейт, както и преминаване в Ню Йорк Никс и ЛА Клипърс също бяха опции пред Дюрант, преди той все пак да се спре на Бруклин. 

Що се отнася до Ървинг до миналата есен се считаше, че той ще преподпише с Бостън Селтикс, но след това промени решението си. Неговото идване ще означава, че Нетс ще се разделят с ДиАнджело Ръсел. 

Освен двете суперзвезди в Бруклин ще дойде и опитният и атрактивен център ДеАндре Джордън, който игра за Далас и Никс през миналия сезон.  

От днес играчите могат да водят преговори с организациите, а официално договорите ще бъдат подписвани след 6 юли, но едва ли някой от големите играчи ще промени намеренията си.