Сплаш Брадърс ще продължат да играят заедно, след като Клей Томпсън се договори да преподпише с Голдън Стейт за 5 години срещу 190 милиона долара. Това е максимума, който можеше да получи. 

Стрелецът ще пропусне по-голямата част, ако не и  целия следващ сезон заради скъсани връзки на коляното, но след раздялата с Кевин Дюрант Уориърс направиха  всичко, за да го задържат и така двамата със Стеф Къри ще продължат да късат мрежичките на съперниците. 

Томпсън е 5-кратен участник в Мача на Звездите и държи рекорда за тройки в един мач – 14, както и за едно четвърт – 9. Заедно със Стеф Къри двамата имат по 7 сезона с поне 200 точни изстрела от дистанция. С 1798 тройки той е 16-и в историята, но определено ще се изкачи в класацията. 

Освен страхотен в нападение със средно 19,5 точки и 42% стрелба от тройката средно в кариерата си, Томпсън е много високо ценен и заради работата си в защита. 

Така и с привличането на ДиАнджело Ръсел Голдън Стейт определено ще остане опасен, макар че според специалистите със сигурпост няма как да се върне на нивото си с Кевин Дюрант.