Джеймс Хардън показа, че е във форма в навечерието на новия сезон в НБА, след като наниза 44 точки при победата на Хюстън над Маями със 144:133 в последната контрола на Ракетите в Лигата. 

Брадата реализира 8 тройки от 16 опита и бе в основата на успеха, с който тексасци приключиха подготовката с баланс 4-2. Ерик Гордън добави 23 точки, а Клинт Капела се отчете с 20 и 13 борби, като Хюстън реализира цели 22 тройка за триумфа. 

Ръсел Уестбрук напусна с проблем в пръст на ръката, но първоначалните информации са, че не става въпрос за сериозна травма. Рокетс откриват редовния сезон с двубой с Милуоки другата седмица. 

В друг мач Голдън Стейт най-накрая победи ЛА Лейкърс, след като загуби предишните 3 мача срещу Езерняците. Уориърс спечелиха със 124:103 след 32 точки на Стеф Къри и 29 на ДиАнджело Ръсел. 

Гостите обаче бяха без звездите си ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис, както и без важни играчи като Дуайт Хауърд, Джавел Макгий, Дани Грийн, Айвъри Брадли и Ражон Рондо. Въпреки това резервите им се държаха достойно, като интрига имаше до началото на последната четвърт, след което Голдън Стейт дръпна напред.