Александър Везенков бе най-добър за Олимпиакос, но неговият тим допусна тежко поражение при гостуването си на Жалгирис с 69:94 в Евролигата. 

Българинът се отчете с 15 точки за 22 минути на паркета, като реализира 5 от 8 стрелби от игра, 4 от 5 наказателни удара, взе една борба и два пъти бе фаулиран, за да завърши с коефициент на полезност от 12. 

Въпреки това гръцкият тим нямаше никакви шансове в мача. Везенков игра през цялата втора четвърт, в която вкара 9 от своите точки, а отборът му губеше на почивката с 37:46 и все още бе в мача. 

След подновяването на играта обаче, литовците много бързо се откъснаха напред, като разликата мина 20 точки и оттам-нататък нямаше връщане назад. Шестима играчи на победителите завършиха с поне 11 точки, като Артурас Милакнис вкара 19. 

Домакините реализираха 14 тройки от 22 опита, за да запишат 6-ия си успех в последните 8 срещи. Двата отбора са с равни показатели от 9-14, но шансовете им за плейофите остават минимални. 

Иначе в големия сблъсък от кръга Анадолу измъкна 82:80 при гостуването си на ЦСКА Москва, за да остане твърдо на върха с баланс 20-3. Шейн Ларкин реализира 23 точки, а Висилие Мицич добави 19 за успеха на турския тим, който има 16 победи в последните си 17 двубоя. 

Реал пък надви Баскония със 70:69 след победен наказателен удар на Факундо Кампацо 2 секунди преди сирената.