Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес разкри любопитни подробности за първия си професионален договор като футболист и за интереса към него от Челси и ПСЖ преди няколко сезона.

Босовете на двата клуба са търсили специалиста през 2013 година, след като баварският колос спечели исторически първи требъл, а Хайнкес излезе в пенсия.

"Собственикът на Челси Роман Абрамович искаше да ме посети у дома. Но аз му казах, че повече няма да се занимавам с треньорство. Шефът на ПСЖ дори искаше да дойде при мен на село с цялата си трупа. Включително с готвачите си, които искаше да ми готвят у дома. Но аз не исках", коментира Хайнкес пред вестник "Франкфуртер Алгемайне".

"С удоволствие бих ви показал първия си професионален договор като футболист от сезон 1964/65. Месечната ми заплата беше 160 марки. За съжаление вече не пазя документа. Иначе щях да го закача в съблекалнята и играчите щяха да получат крампи от смях, заради които нямаше да могат да тренират", допълни с чувство за хумор 72-годишният специалист.