Байерн Мюнхен съсипа Фрайбург с 4:0 като гост в среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Шварцвалд-щадион".

Шампионите си свършиха работата в рамките на три минути в средата на първото полувреме, когато вкараха два гола. Първо вратарят Шволов си вкара автогол при включване на Томас Мюлер, а след това Корентен Толисо изригна с истинска бомба от дистанция.

Десетина минути след почивката Сандро Вагнер направи аванса на своите класически, като това беше гол №1500 за баварския колос в Бундеслигата. В 69-ата минута и Томас Мюлер записа името си сред реализаторите.

Лидерът Байерн Мюнхен събра 63 точки и дръпна с цели 20 на втория в таблицата Шалке. Фрайбург е 13-и с 29 пункта в своя актив.


Срещата започна сравнително спокойно и първата възможност се откри за шампионите, но мощният снаряд на Корентен Толисо от дистанция беше лишен от каквато и да е точност.

Фрайбург обаче стигна до първата чиста голова възможност, когато Лукас Хьолер излезе сам срещу Свен Улрайх и стреля фалцово в долния десен ъгъл, но стражът на баварците успя да спаси с крак.

Вече беше изминал четвърт час игра, когато Паскал Щенцел отправи страховит снаряд, но той беше лишен от необходимата точност. На отсрещната врата Тиаго Алкантара би от фаул, но право в стената.

В средата на първата част гостите комбинираха много добре чрез Томас Мюлер и Тиаго. Германецът свали много добре за своя съотборник, който стреля ефектно от движение, но Шволов беше заел правилното място и улови спокойно.

В 25-ата минута Байерн откри резултата след невероятна поредица от рикошети. Матс Хумелс хвърли разкошен пас от дълбочина за Томас Мюлер, който пробва пас, но топката рикошира в крака на Союнчю. Мюлер опита ново подаване, но този път кълбото рикошира в тялото на вратаря Шволов и влетя в мрежата зад него.

Не бяха изминали и три минути, когато мюнхенци удвоиха аванса си след бомбен изстрел на Корентен Толисо. Французинът заложи на тупалка от над 20 метра и заби кълбото в горния десен ъгъл.

В заключителната част на първото полувреме Байерн понамали оборотите и се отличи само с неточен шут от движение на Тиаго и неточен удар с глава на Сандро Вагнер. 

Последният повтори упражнението и малко след почивката, когато не засече по най-добрия начин центрирането в пеналта. Постепенно домакините се окопитиха и заиграха доста по-смело, търсейки вратата на гостуващия тим.

В 54-ата минута Вагнер все пак се разписа, получавайки страхотен подарък. Хуан Бернат нахлу отляво и подаде за Мюлер, който изпревари защитник и сервира топката за централния нападател на тима си, реализирал на празна врата.

Лявото крило в днешния мач Хуан Бернат получи две добри възможности в рамките на няколко пъти, но и в двата случая не успяваше да порази целта.

В 69-ата минута един от най-добрите на терена Томас Мюлер записа името си сред реализаторите, вкарвайки своя 102-и гол за клуба. Той засече центриране от корнер на близката греда и препарира Шволов.

В заключителната част на срещата и двата отбора не бяха толкова агресивни, както в минутите по-рано и не стигаха до интересни положения.


Фрайбург - Байерн Мюнхен 0:4

0:1 Александер Шволов - 25', автогол
0:2 Корентен Толисо - 28'
0:3 Сандро Вагнер - 54'
0:4 Томас Мюлер - 69'


Фрайбург: Шволов, Гулде, Союнчю, Линхарт (Кат - 46'), Абраши (Хьофлер - 46'), Кох, Гюнтер, Щенцел, Хаберер, Хьолер (Раве - 57'), Петерсен

Байерн Мюнхен: Улрайх, Хумелс, Боатенг, Алаба, Кимих, Толисо, Видал (Зюле - 83'), Тиаго (Руди - 74'), Бернат, Мюлер (Рафиня - 81'), Вагнер