Бившият футболист на Байерн Мюнхен Дитмар Хаман избухна с остри критики след четвъртия пореден мач без победа на баварците вър всички турнири.

Според Хаман, който игра в Байерн от 1993 до 1998 година, в клуба винаги е имало играчи, които говорят с шефовете си зад гърба на наставниците. 

"Аз се опасявам, че отборът не си пасва по отношение на характерите. Някои дърпат чергата към себе си. Мога да си представям много добре как през последните дни някои играчи са били при шефовете и са се оплаквали, че не се набляга на тактиката, че се правят твърде много ротации, че се тренира прекалено малко или прекалено много. Играчите винаги си търсят извинения", изригна Хаман.

"Нещата, които чувам и чета за липсващите идеи в играта са едни алибита. Когато тези неща изплуват в пресата, обикновено означава, че е дошло началото на края. Така беше и преди 20 години по моето време в клуба. Имаше играчи, на които треньорите все не им пасваха. Отиваха при шефовете и се оплакваха, че не се набляга на тактиката, че треньорът не става, че немският му е зле..."

"Играчите си намираха слушател. Смятам, че в момента се случва нещо подобно. Играчите явно са намерили слушател от високите етажи на клуба. Така подкопаваш треньора си. С Анчелоти беше същото. Преди 20 години беше същото с Рехагел и Трапатони. Днес нещата не са се променили."

"Но вина за това носят шефовете. И нещата няма да се променят, докато шефовете не изпратят играчите обратно при треньорите, вместо да слушат техните оплаквания, които правят отбора невъзможен за трениране", добави Хаман.