Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери работи сериозно по удължаване на договора си, макар да получи сигнали от шефовете, че кара последния си сезон на стадион "Алианц Арена".

35-годишният французин буквално изнесе баварците на гърба си тази седмица, защото вкара единствения гол в дербито с РБ Лайпциг, а вчера избухна с важните първи две попадения при гръмката победа с 3:0 над Айнтрахт във Франкфурт.

Рибери стана най-старият футболист на Байерн, който се разписва два пъти в мач от първенството, правейки го на 35 години и 259 дни. Освен това той се разписа в три поредни мача от Бундеслигата за първи път от февруари 2015 година насам, като преди това нямаше нито един гол през сезона.

"Ние имахме сложна фаза през този полусезон, но реагирахме добре и атмосферата отново е добра. Аз винаги давам 100% от себе си, характерът ми е такъв. Плановете за следващия сезон? Труден въпрос. Нямах контузии този сезон и се надявам нещата да останат така. Ще видим какво ще стане през лятото. Обичам Байерн и в клуба ме обичат. Но в живота никога не знаеш какво ще се случи", каза Рибери.