Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер е открил нова тактика за стряскане вратарите на противника през пролетта.

Вестник "Билд" публикува снимка на новите ръкавици на стража и оприличава картинката върху тях на вирус. Според изданието именно такъв е ефектът от комбинацията на три цвята - синьо, жълто и оранжево.

Лепката на ръкавиците е електриково зелена и върху нея е изписано името на футболиста. Комбинацията от цветовете се смята за доста агресивна и идеята е да отвлича вниманието на противниковите нападатели, когато останат очи в очи с Ману.

Както е известно, Нойер не изигра особено силна есен и дори стигна до невиждано за кариерата си в Байерн падение, когато бе допуснал осем гола при осем точни удара към вратата си в един период от кампанията.

"Билд" допълва също така, че самият Нойер е настоял за този дизайн на ръкавиците пред концерна "Адидас", който е изпълнил молбата му. Цената на един чифт е 149 евро и от днес те са в свободна продажба.

За да бъдат в оптимално състояние за началото на сезона Нойер пази редовно с новите ръкавици по време на заниманията на отбора в Катар. 

С новите "вирусни" ръкавици най-добрият вратар в света за периода 2013-2016 година иска отново да се превърне в кошмар за нападателите, след като позагуби аурата си покрай дългото лечение на контузия в крака.