Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач коментира сложната ситуация с офанзивния полузащитник Хамес Родригес, който е недоволен от малкото игрови минути, което получава.

"Хамес е играч на най-високо ниво, едно чудесно момче. Не мога да кажа нищо негативно за него. За него важи това, което е в сила за всички останали - трябва да се раздаваш на тренировките, за да играеш в края на седмицата. И когато 20 души се надпреварват, аз трябва да взема решения", заяви Ковач.

"Това не означава, че той работи по-малко. Точно обратното. Той работи също толкова сериозно, колкото Ренато Санчес, Томас Мюлер или Леон Горецка. Конкуренцията при нас в средата на терена е голяма."

"Ние сме треньорски екип, който има своите впечатления от видяното и в края на седмицата взимаме решение. Не мога да обещая на никого, че ще играе срещу Ливърпул. За нас е важно какво виждаме на тренировките", добави Ковач.

Както е известно, Томас Мюлер пропуска и двата мача с Ливърпул, което дава отлична възможност на колумбиеца да блесне срещу мърсисайдци.