Аугсбург - Байерн Мюнхен, двубой от 29-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "SDL Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Цингерле

Защитници:  Боатенг, Данте, Мартинес, Алаба, Рафиня, ван Буйтен, Салахи

Халфове:  Швайнщайгер, Кроос, Гьотце, Шакири, Хойберг, Вайзер

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер

Контузени: Бадщубер, Тиаго Алкантара, Контенто, Щарке

Извън групата: Лам, Рибери, Робен


Прогноза на Gol.bg:

И двата баварски клуба изпълниха основните си цели този сезон. Гостите станаха шампиони възможно най-рано в цялата история на Бундеслигата, а домакините практически си подпечатаха спасението. Те имат 39 пункта и няма отбор в германския елит, който да е изпадал с такъв точков актив.

Макар Аугсбург да записва най-добрия сезон в историята си, тимът не е запазвал суха мрежа в последните си 13 срещи, което е негативен клубен рекорд. Освен това братовчедите на Байерн нямат победа в последните четири кръга.

Днешните съперници са се срещали общо осем пъти (в три от случаите за купата на Германия) и победителят винаги е бил само един - Байерн. Добрата новина за момчетата на Маркус Вайнцирл е, че идната седмица на мюнхенци предстои важният реванш в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед и се очаква европейският първенец да пази силите си за сблъсъка с "червените дяволи".

В първия си мач след спечелването на титлата Байерн за първи път допусна три гола в един мач през този сезон в Бундеслигата, при равенството срещу Хофенхайм.Така бе прекъсната серия от 19 поредни шампионатни победи, но Байерн се намира в серия 53 поредни мача без загуба в първенството.

Момчетата на Пеп Гуардиола се нуждаят от още 19 попадения, за да строшат головия рекорд на клуба от сезон 1971/72, когато са били реализирани невероятните 101 гола.

Аугсбург никога не е печелил срещу водач в класирането. Интересното е, че скромният баварски тим е на трето място по брой отправени удари през сезона, отстъпвайки само на Байерн и Дортмунд по този показател.

Наставникът на домакините Маркус Вайнцирл няма да може да разчита на най-добрия си футболист Андре Хаан заради натрупани жълти картони. С контузии са Кевин Фогт, Дон Вон Жи, Раган Клаван, Ян Моравек и Тобиас Вернер. В лагера на гостите с контузии са Том Щарке, Диего Контенто, Тиаго Алкантара и Холгер Бадщубер. Втори вратар днес ще бъде Леополд Цингерле. Почивка получават Лам, Рибери и Робен.

Байерн едва ли ще играе на високи обороти днес заради предстоящия реванш с Манчестър Юнайтед и е възможно Пеп Гуардиола да даде отново шанс на футболисти, които играят по-рядко през сезона. Затова ще заложим на минимален успех на шампионите.


Резултат: Аугсбург - Байерн Мюнхен 0:1