Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер май не е напълно възстановен от контузията в ръката, но е обсебен да излезе срещу Ливърпул на стадион "Анфийлд" във вторник в първи 1/8-финален мач на Шампионската лига.

Тази теза изрази авторитетната германска телевизия Sport1, чийто репортер проведе разговор с германския национал след победата на шампионите с 3:2 над Аугсбург в петък.

Нойер се завърна в петък след сравнително кратък престой в лазарета, но веднага след мача беше забелязан с шина на палеца на дясната ръка. 

32-годишният Ману не беше играл в три поредни мача, а срещу "малките баварци" се забеляза "ахилесовата" му пета - изстрелите от дистанция. Той беше безпомощен при двата гола през първата част (автогол на Горецка в 13-ата секунда и снаряд на Жи), а в 56-ата минута изглеждаше доста несигурен при шут от дистанция.

По думи на Нойер шината е само превантивна мярка и той е бил без нея по време на мача. Лекарският екип е бил категоричен, че травмата вече е отшумяла, в противен случай той нямаше да получи позволение да играе.

Дали обаче наистина е така? Нойер изглежда като обсебен от идеята да излезе на стадион "Анфийлд" в мача на годината за Байерн и е твърде възможно все още да изпитва болка в ръката, но да стиска зъби. Двубоят с Аугсбург пък навярно е бил нещо като загрявка за него, за да натрупа практика преди екшъна в Ливърпул.