Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге предупреди играчите на отбора да бъдат много внимателни с Ливърпул на реванша, въпреки престижното нулево равенство на стадион "Анфийлд" снощи.

Баварците постигнаха трето поредно нулево реми на терена на мърсисайдци в исторически план, но двукратният носител на Златната топка си спомни с горчивина сблъсъците с Ливърпул на полуфиналите за КЕШ през 1981 година.

"На реванша в Мюнхен ние не трябва да правим грешката, която допуснахме с моя Байерн през 1981 година. Тогава също завършихме 0:0 в Ливърпул и в съблекалнята си казахме, че най-лошото е зад нас. След това обаче срещата в Мюнхен завърши 1:1 и те се класираха за финала", заяви Румениге.

На реванша на стадион "Олимпиащадион" в Мюнхен Кенеди извежда Ливърпул напред в резултата в 81-ата минута и Байерн автоматично се нуждае от два гола. Самият Румениге изравнява в 88-ата минута и дава надежди на своите, но гостите запазват самообладание. На финала мърсисайдци побеждават Реал Мадрид с 1:0.

"Трябва да изиграем още един много добър мач и не трябва да мислим само за атаката, това ще бъде много опасно. Трябва да имаме добър ден. В съблекалнята ни нямаше празнично настроение и това ми хареса. Отборът знае, че ни чака тежък реванш", добави Румениге.