Фрайбург спъна Байерн Мюнхен за втори път този сезон, завършвайки 1:1 в среща от 27-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Шварцвалд-щадион".

Момчетата на Кристиан Щрайх направиха приказен старт, откривайки резултата още в третата минута чрез Лукас Хьолер. Така той стана първият футболист в клубната история, разписал се срещу Байерн и в двата мача в рамките на един и същ сезон.

Домакините имаха преимущество и станаха първият отбор този сезон, отправил цели 9 удара срещу баварците за първите 45 минути. Това обаче не им донесе аванс на почивката, защото Роберт Левандовски изравни с класно изпълнение в средата на първата част. В добавеното време Леон Горецка нацели гредата.

Равенството свали Байерн Мюнхен от върха, защото баварците събраха 61 точки, докато Борусия Дортмунд вече е с 63. Фрайбург е 12-и с 32 точки.


Мачът започна по сензационен начин, защото малко след започването на третата минута Фрайбург шокира шампионите. Кристиан Гюнтер центрира отляво в наказателното поле и Лукас Хьолер се оказа най-съобразителен, реализирайки майсторски с глава от десетина метра.

Баварците бяха много близо до бързо изравняване, когато Леон Горецка заложи на зрелищен изстрел с левачката от въздуха, но кълбото профуча застрашително покрай десния страничен стълб!

Франц напредна и стреля покрай вратата на гостите при поредната акция на домакините, а при една от малкото възможности на гостите Левандовски не успя да засече центрирането на Томас Мюлер отдясно.

В 18-ата минута Байерн можеше да бъде тръшнат в тежък нокдаун, защото беше хванат на контраатака. Трима играчи на Фрайбург атакуваха и пред Франц се откри златна възможност, но неговият шут беше изчистен пред голлинията от Боатенг.

Четири минути след това Байерн наказа съперника си, като заслугата беше изцяло на Роберт Левандовски. Полякът овладя майсторски и стреля класно във въздуха от трудна позиция с левия крак, матирайки Шволов. Това се оказа и гол №199 за снайпериста в Бундеслигата.

До края на първата част Фрайбург имаше игрово предимство, но шут на Гюнтер беше спасен, а след това снарядът на Хаберер се оказа неточен. След бърза контра на домакините Хьолер можеше да се разпише още веднъж, но този път беше отказан от Улрайх.

Веднага след паузата Джошуа Кимих отправи точен удар и вратарят на домакините Шволов направи първото си спасяване, а после Левандовски пропусна добра възможност. На отсрещната врата Грифо завърши акция на своите, но над напречната греда.

Двайсетина минути преди края на редовното време бързакът Серж Гнабри напредна отдясно, проби през двама играчи и отправи плътен изстрел, но Шволов следеше ситуацията и отрази. Не след дълго тупалка на Леон Горецка профуча покрай лявата греда.

В последната минута на редовното време Левандовски направи невероятен пропуск с глава, след като получи прекрасно подаване от Хамес Родригес. В 93-ата минута Леон Горецка беше още по-близо до гола, но след удар с глава уцели дясната греда. Левандовски пробва добавка, но спечели само корнер, от който не произлезе нищо сериозно.


Фрайбург - Байерн Мюнхен 1:1

1:0 Лукас Хьолер - 3'
1:1 Роберт Левандовски - 22'