Борусия Дортмунд изпусна питомното и ще трябва да гони дивото в събота. Вестфалци съкратиха изоставането си от Байерн Мюнхен от четири на две точки, но задачата им в последния кръг остава много сложна.

Нещо повече - на практика Борусия няма как да спечели първа титла от 2012 година насам. Евентуален триумф на "жълто-черните" граници с фантастиката, прави сметки вестник "Билд".

Има два варианта Дортмунд да грабне сребърната салатиера. Единият е Марко Ройс и компания да спечелят визитата си на Борусия Мьонхенгладбах, а Байерн да допусне сензационна загуба на свой терен срещу непредвидимия Айнтрахт Франкфурт.

Другият вариант съществува само на теория - Дортмунд печели срещу Гладбах със 17 гола разлика, а Байерн и "орлите" завършват наравно.

В Германия описват ситуацията на дортмундци като практически безнадеждна. По-рано през сезона те имаха аванс от цели 9 точки пред Байерн, но постепенно загубиха ритъма си.

Надеждите на Борусия са свързани с Айнтрахт, който беше последният оцелял германски евробоец този сезон. Лука Йович и компания играят доста атрактивно и се труден противник, но напоследък не се намират в най-добрата си форма.

Франкфуртци се нуждаят от задължителна победа, ако искат да завършат четвърти, след като в неделя допуснаха неочаквана загуба с 0:2 от Майнц у дома, заради която пропуснаха шанса да се върнат в четворката.

Статистиката обаче не е на страната на Дортмунд и Айнтрахт, защото тимът от Франкфурт има само три победи и 6 равенства при 47 гостувания на Байерн, при голова разлика 124:44 за баварците. 

Последните 9 мача в Мюнхен неизменно бяха спечелени от домакините, а за последно Айнтрахт взе точка като гост на Байерн през 2007 година. Последната и общо трета победа на Айнтрахт в Мюнхен дойде през 2000 година.