Байерн Мюнхен не се е отказал от намеренията си да привлече звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц, въпреки публичния коментар на един от шефовете си.

Както е известно, изпълнителният директор на шампионите Карл-Хайнц Румениге заяви тази седмица, че германският национал е много качествен футболист, но не зная дали ще го видим някога с екипа на Байерн.

Баварците демонстрират уважение към колегите си от Байер Леверкузен и поне видимо не флиртуват с един от най-добрите играчи в Бундеслигата за изминалия сезон.

Оказва се обаче, че мюнхенци са действали зад гърба на "аспирините", защото са уредили тайна среща с агента на Хаверц - Ханес Винцер, гръмна авторитетният мюнхенски вестник "Тагесцайтунг".

Винцер е говорил с шефа на скаутите на Байерн Марко Непе непосредствено преди европейската квалификация между Германия и Естония в Майнц.

20-годишният Хаверц е спряган за сигурно ново попълнение на Байерн и според повечето медии в Германия трансферът ще стане факт следващото лято.  Договорът на футболиста с Байер е до лятото на 2022 година.

През изминалия сезон Кай игра феноменално и избухна с рекордните за тинейджър 17 гола в Бундеслигата, ставайки стрелец №3 в шампионата. Той имаше важна роля Леверкузен да се докопа до важното четвърто място в едни практически загубен сезон и от есента ще играе отново в Шампионската лига.