Ръководството на Барселона е готово да свали цената на Филипе Коутиньо, ако Байерн Мюнхен е сериозен в намерението си да закупи кариоката, пише вестник "Ас".

Трите страни си стиснаха ръцете за наем в рамките на настоящия сезон, като в касата на каталунците влизат 8.5 милиона евро. Ако баварците искат Коутиньо за постоянно, имат опцията да го закупят за 120 милиона следващото лято.

Сумата обаче идва твърде висока за мюнхенци, за които рекордният входящ трансфер е 80 милиона евро. Сумата беше платена на Атлетико Мадрид за защитника Люка Ернандес през лятото и почти дублира предишния рекорден трансфер (Корентен Толисо) на германския колос.

Босовете на Барселона не искат да виждат Коутиньо отново на стадион "Ноу Камп", тъй като футболистът не оправда очакванията за година и половина. За него бяха платени рекордните 120 милиона евро (без бонусите) на Ливърпул, но Филипе игра на приливи и отливи.

Мадридското издание не споменава точно каква отстъпка са готови да направят от Барса на колегите си от Байерн, но се твърди, че предложението е ексклузивно само за мюнхенци и не важи за други клубове.

Причината се крие в добрите взаимоотношения между двете ръководства, а освен това испанците са благодарни на Байерн, че е решил поне за един сезон проблема с бразилеца, който трябваше да бъде резерва през настоящата кампания заради привличането на Антоан Гризман.

Шефовете на Барса са изключително доволни от силното начало на Коутиньо с екипа на Байерн и му стискат палци да покаже истинските си качества, за да осъществят продажбата му в края на сезона. Ако Байерн откаже да го купи, "блаугранас" ще се опитат да продадат футболиста във Висшата лига.