Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Филипе Коутиньо вярва, че може да спечели Шампионската лига през този сезон с баварците.

Кариоката играе като преотстъпен от Барселона и през лятото ще се завърне на "Ноу Камп", ако каталунците не се разберат с друг клуб за продажбата му. Има малка вероятност Филипе да изкара още една кампания под наем.

"От осминафиналите на Шампионската лига вече няма значение кой е определян за фаворит. Нивото е много високо, мачовете са равностойни и сложни. Ние искаме да дадем най-доброто от себе си и да спечелим турнира. Смятам, че Байерн има нужните качества, за да го постигне", заяви Коутиньо пред вестник "Абендцайтунг".

"Ханзи Флик е един много добър треньор. Той е много открит, говори много с играчите и има голям принос за доброто настроение в съблекалнята. Когато си щастлив е с една идея по-лесно да си вършиш работата по-добре. Както на тренировките, така и по време на мачовете.

"Флик наистина върши своята работа прекрасно и има нужния потенциал, за да води Байерн по-дълго време. Той може да остане и през следващия сезон. Наистина всеки играч на Байерн е щастлив с него, така че защо не? Решението обаче е на ръководството", добави Коутиньо.