Тим мениджърът на Байерн Мюнхен Катлийн Крюгер често попада под светлините на прожекторите, но това изобщо не й харесва. Блондинката е първата жена на този пост в Бундеслигата, но не крие, че е доста срамежлива.

Тя стои на пейката на Байерн до треньора Ханзи Флик и спортния директор Хасан Салихамиджич. Познава отлично предишните наставници Нико Ковач, Юп Хайнкес, Карло Анчелоти и Пеп Гуардиола. 

Катлийн блесна при една победа на баварците с 5:1 над Айнтрахт Франкфурт, когато Ковач я прегърна енергично и целуна. Беше май 2019 година, а Байерн защити титлата си.

"Често се питам коя е тази привилегирована жена на скамейката на любимия ми Байерн", е един от стотиците коментари в социалните мрежи за Крюгер.

Младата жена от дете е запалена фенка на Байерн и ходи на почти всеки домакински мач на стария стадион - "Олимпиащадион". През 2003 година тя играе в женската Бундеслига, записва 33 мача за Байерн, вкарва един гол.

"На 24 години спрях с футбола, защото не получавах много пари, а животът в Мюнхен е скъп. Всяка от нас или учеше, или работеше, за да се издържа", споделя Катлийн в сайта на най-успешния германски отбор.

Байерн обаче е като семейство и редовно протяга ръка на свои кадри. Особено на онези, които милеят за клуба. Така родената през 1985 година германка става асистентка на бившия спортен директор Кристиан Нерлингер. А след това и на неговия наследник на поста Матиас Замер.

"Един ден ми звънна господин Хьонес и ме попита дали искам да работя до Кристиан Нерлингер. Минах 3-месечен обучителен курс и получих работата", спомня си дамата. През 2012 година тя официално става тим мениджър.

"Винаги съм искала да бъда в спортната сфера. Но от самото начало бях наясно, че браншът е много атрактивен и че ще има много желаещи за малко на брой свободни позиции. Днес работя в моя спорт, в моя клуб. Това е шестица от тотото", обяснява Катлийн.

Работата й интензивна, като тя трябва да се грижи за организацията на отбора преди мачовете - в кой хотел ще бъде настанен тимът, как ще стигне до него автобусът, какви алтернативи има, кои места ще бъдат посетени от играчите. Крюгер винаги става любимка на треньорите и е като част от екипа им.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsportpx%2Fphotos%2Fa.2282305345197679%2F2282305928530954%2F%3Ftype%3D3&width=500" width="500" height="549" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

"Самата аз се питам какво е било важно за мен преди мачовете и се опитвам да се поставям на мястото на футболистите, треньорите, физиотерапевтите", допълва Катлийн, която общо взето трябва да се грижи за комфорта на отбора. Тя е сред първите, които научават за контузията на даден играч още на терена и поддържа постоянен контакт с медицинския екип.

И очевидно се справя добре с работата си, защото всички в клуба я обичат. В клуба, където няма служители, а членове на едно голямо семейство. Баварското семейство, което е вманиачено в това да колекционера трофеи. И го прави прекрасно, защото е преди всичко задружно.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IBCb6v8_Ymw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 

Материал на Gol.bg