Хегемонът Байерн Мюнхен победи опашкаря Падерборн много трудно с 3:2 в първи мач от 23-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Шампионите стартираха малко мудно и рано-рано можеха да се окажат в позицията на изоставащи. За техен късмет обаче вкаралият топката в мрежата зад Нойер Мамба се оказа в положение на засада и попадението му беше отменено.

Малко след това голмайсторът на първенството Роберт Левандовски стреля от движение с глава, но кълбото профуча покрай лявата греда.

В 26-ата минута Байерн все пак успя да поведе. Серж Гнабри получи в наказателното поле, финтира защитник, направи още едно лъжливо движение и през купа от играчи прати кълбото в долния десен ъгъл в своя мач №100 в Бундеслигата.

Малко преди почивката леден душ се изля върху феновете на Байерн, защото вратар №1 в света за периода 2013-2016 година Мануел Нойер направи нетипична за него грешка при излизане извън пеналта. Той не уцели топката и Денис Сърбени се възползва от подаръка - 1:1!

Байерн можеше моментално да си върне аванса, но отклоненият от крака на Щрохдийк шут на Толисо срещна напречната греда.

В началото на втората част Левандовски получи две добри възможности, но Леополд Цингерле се отличи със страхотни намеси. четвърт час след това вратарят на гостите направи още едно хубаво спасяване, този път срещу Кингсли Коман.

И Алфонсо Дейвис се включи към обстрелване вратата на съперника, но халф-бекът би неточно. В 70-ата минута обаче крепостта на Падерборн падна, защото Гнабри пусна назад към Левандовски от аутлинията и полякът не сбърка.

Радостта на Байерн не продължи дълго, защото пет минути след това Свен Мичел смълча целия стадион, правейки добавка отблизо след спасяване на Нойер.

Времето изтичаше и не се виждаше как Байерн ще избегне издънката, но в 88-ата минута Левандовски изправи зрителите на крака. Заслугата обаче беше на Гнабри, който центрира остро отляво и за Роберт остана задачата да намери опразнената врата от движение.

Така Байерн събра 49 точки на върха и има с четири пункта повече от РБ Лайпциг. Смелият Падерборн остава на дъното с 16 точки.


Байерн Мюнхен - Падерборн 3:2

1:0 Серж Гнабри - 26'
1:1 Денис Сърбени - 44'
2:1 Роберт Левандовски - 70'
2:2 Свен Мичел - 75'
3:2 Роберт Левандовски - 88'