Гневът на феновете в Германия застигна и изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге. Той си позволи да застане зад боса на Хофенхайм Дитмар Хоп и това не се хареса на ултрасите на Нюрнберг.

Както е известно, Хоп се оказа по неволя обединителна фигура на почти всички фенски ядра в Германия. В негово лице привържениците виждат причината за наложените колективни наказания.

Първи го отнесоха феновете на борусия Дортмунд, които бяха подкрепени от "колегите" си от Борусия Мьонхенгладбах, Байерн, Унион Берлин, Нюрнберг и още много други клубове.

По време на мача между Хофе и Байерн миналия уикенд ултрасите на Байерн обиждаха Хоп и вдигнаха на два пъти транспаранти, в които той беше наречен "ку*и" син".

Публичната подкрепа от Румениге сега поставя Кале в интересна позиция. Известен като голям дипломат през годините като ръководител, двукратният носител на Златната топка е следващата мишена на фенския гняв и заради обещанието си, че виновните фенове на Байерн от Зинсхайм ще бъдат наказан жестоко.

"Дитмар Хоп, ти не си сам. Карл-Хайнц Румениге може да се окаже твой брат", гласи посланието от феновете на Нюрнберг, като на немски език то звучи с рима.

Друг транспарант на феновете на Нюрнберг гласи: "Майката на Хоп е майката на всички проблеми".