Известният спортен адвокат в Германия Кристоф Шикхардт, който защитава интересите на боса на Хофенхайм Дитмар Хоп, изрази интересна позиция за ситуацията в Европа след пандемията с коронавируса.

Според юриста германските клубове също ще претърпят финансови загуби заради очевидните пропуснати ползи, но след това ще се възстановят по-бързо от конкурентите си на Стария континент.

"Смятам, че в наши дни футболистите са все по-интелигентни и се информират за това колко добре са управлявани германските клубове. Тук те ще живеят в оазиса на сериозното отношение. В Германия клубовете плащат това, за което са обещали", заяви Шикхардт пред NDR.

"Облекчението да играеш за германски клуб ще надделява над желанието да печелиш повече пари занапред. Нашите топ клубове са управлявани много солидно и ще дръпнат в ранглистата пред Ла Лига и Серия А. Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд ще имат предимство на пазара пред испанците и италианците."

"За Бундеслигата ще остане само един конкурент - Англия. Първенството ни ще се изкачи високо в ранглистата", завърши своята прогноза експертът.