Офанзивният полузащитник на Барселона Филипе Коутиньо може и да остане в Байерн Мюнхен за следващия сезон, изненадващо заяви неговият агент Киа Джорабчиян.

Най-скъпата покупка в историята на каталунците не успя да разкрие пълния си потенциал нито на "Ноу Камп", нито на "Алианц Арена", а за капак получи контузия в глезена и беше опериран.

Кариоката може да пропусне остатъка от сезона, което значително ще намали шансовете му за трансфер и за ужас на шефовете на Барса, той ще трябва да се завърне в испанския клуб.

"Все още нищо не е решено за неговото бъдеще. Все още не сме дискутирали нищо и всичко е възможно. Моят клиент е много щастлив в Мюнхен и той цени професионалната работа в клуба", заяви импресариото пред телевизия Sport1.

Според Mundo Deportivo Байерн е готов да задържи Коутиньо, но отново само като отдаден под наем за още един сезон. Барселона държи на продажба, но отношенията между двата клуба са доста топли и е възможно за баварците да бъде направено изключение, за да не налага на испанския шампион да плаща високата заплата на техничаря.

Коутиньо е свързван с бившия си клуб Ливърпул и с още няколко гранда - Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, ПСЖ и Интер.