Британецът Дилиън Уайт даде зелена светлина за бой Кубрат Пулев. Сблъсъкът между двамата ще определи задължителния претендент на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа.

"Това е много добра битка, но от неговия щаб искат да организират срещата в България. Защо? Какъв е смисълът? Рекламата, парите, зрителите, всичко е във Великобритания. Тогава защо трябва да се бия с него в България? "¸ изяви единствената си претенция Уайт.

"Но това е битка, която определено искам. Това ще ми даде възможност да стана задължителен претендент за титлата на IBF. Вярвам, че мога да победя Пулев", добави Уайт.

В кариерата си той има 24 мача, от които 23 победи със 17 нокаута, и една загуба. Тя е именно от Джошуа, който го свали на земята в 7-ия рунд в края н а 2015 г.

Първия успех в професионалния бокс на Уайт е на 13 май 2011 г., когато печели по точки над българина Таяр Мехмед. В кариерата си той е побеждавал още един наш сънародник – Кристиан Кирилов, за петата си победа. На 2 март 2012 г. британецът печели още в първия рунд след технически нокаут.