Още един легендарен боец пристига у нас специално, за да участва в 13-ия Международен тренировъчен лагер по карате киокушин, който ще се проведе от 30 юни до 7 юли в черноморския курорт Камчия. Трикратният шампион на К-1 Гран При в тежка категория Петер Артс ще е един от специалните гости на лагера. Той е известен още с прозвището си „Холандският дървосекач“ и е считан за един от най-добрите кикбоксьори на всички времена. Има зад гърба си впечатляващите 106 победи, от които 79 с нокаут, и само 35 загуби като професионалист. Самият Артс ще бъде начело на няколко тренировки в рамките на лагера по карате киокушин.

Това е вторият световноизвестен боец, който ще вземе участие в тренировъчния семинар на Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз (KWU). Само преди ден стана ясно, че част от лагера ще бъде и друга холандска сила – легендата Семи Шилт. Освен четирикратен шампион от Световните Гран При на К-1, той е ашихара каратека и състезател в смесените бойни изкуства. Участвал е и в двубои от ММА в шампионатите на Pride Fighting и UFC.

Самите Артс и Шилт се познават добре. Двамата са се изправяли един срещу друг на ринга общо 5 пъти, а резултатът е с една победа повече за „Холандския дървосекач“. Сега двете легенди няма да се срещнат на ринга, но ще водят свои тренировки с участниците в лагера и ще бъдат специални гости на първата по рода си гала вечер по карате киокушин SENSHI. Тя ще се проведе на 3 и 4 юли, от 20 часа, в Амфитеатъра в Камчия. Всички срещи от SENSHI ще се излъчват на живо и по известната международна онлайн телевизия за бойни спортове www.fite.tv, на www.boec.bg и в сайта на KWU – www.kwunion.com.