Тервел Пулев най-вероятно ще се изправи срещу здравия конгоанец Илунга Макабу на галата в Пловдив на 14 декември. Победителят ще вземе пояса на сребърната титла на Световния боксов съвет, която е притежание на африканеца, пише "24 часа".

Илунга е един от най-добрите в света в тежка категория. Към този момент той е четвърти в ранглистата на списание „Ринг“, която е най-престижната в света. Пети е в тази на Борда по ранглистите в бокса и заема шесто място в класацията на ВохRес. До момента Илунга има 28 мача като професионалист, като е спечелил 26, а 24 са успехите му, постигнати с нокаут. Има само две загуби, като това са от южноафриканеца Хайени Нлунгва-не в първия двубой от кариерата му и от Тони Белю от Великобритания за вакантната титла на Световния боксов съвет през 2016 г., като мачът е бил на стадиона на клуба от Висшата лига на Англия „Евертън“ в Ливърпул.

Тази година Илунга има две победи над руснаци - Дмитрий Кудряшов и Алексей Папин. Илунга е представляван от най-великия промоутър в историята на бокса - Дон Кинг, който ръководи кариерата на Мохамед Али и направи най-великите битки в историята на бокса. Заради конгоанеца 88-го-дишният Кинг се завърна в спорта през януари тази година и го обяви за следващото голямо нещо в категорията. Тервел е с 14 поредни победи на професионалния ринг, след като в края на миналата седмица нокаутира германеца Кай Курзава край Кьолн. В галата в Пловдив със сигурност участие ще има и Кубрат Пулев, който ще бъде секундант на брат си. Преди това Кобрата ще пътува до Саудитска Арабия, за да гледа реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа. Победителят трябва да е съперник на Кобрата за титлата на Международната боксова федерация.