Още по темата

 

Боксовият промоутър Еди Хърн рязко промени прогнозата си за краен изход от двубоя между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър заради мистериозен слух от лагера на британеца.

Звездите в тежка категория ще се изправят една срещу друга на 22 февруари в Лас Вегас, като първоначално мениджърът залагаше на своя сънародник. В радио шоу обаче Хърн заяви, че е дочул „разни неща“ от тренировъчния лагер на „Циганския крал“ и вече смята, че Уайлдър ще спечели с нокаут.

„Наистина смятах, че ще може да спечели, но дочух разни неща от лагера му. Вижте сега, може и да са пълни глупости, но вече смятам, че Уайлдър ще спечели мач с нокаут. Надявам се да не стане така, много бих искал да видя Тайсън Фюри да печели, защото той има желание да се изправи срещу Антъни Джошуа, наистина би го направил. Зная и че Ей Джей иска мач с Тайсън. Тази сделка ще стане изключително бързо“, каза Хърн, цитиран от Boec.bg.

Водещият се опита да изкопчи повече информация за въпросните слухове, но промоутърът започна да увърта: „Не знам, Тайсън е луда глава, доста е хитър. В интерес на истината, щях да подпиша с него, ще ми се да го бях направил. Преди две години имахме шоу в Монако. Той тежеше около 190 кг, седнахме на среща, а той не спираше да се поти. Погледнах го и му казах: „Ти никога, ама никога няма да се завърнеш“. Но той направи нещо невероятно“.

Агентът коментира и заканата на „Циганския крал“ да спечели двубоя с нокаут още във втория рунд, като не беше убеден, че това е възможно.

„Уайлдър наистина има слаба брадичка, но Фюри не може да удря толкова силно, поне не и за тежка категория. Да, може да удря и, ако нацели Уайлдър чисто, ще му създаде проблеми. За мен Дионтей трябва да бъде по-освободен в този мач“.