ФИФА номинира привържениците на Ливърпул и Борусия Дортмунд за годишната награда за феновете, която се връчва от световната футболна централа.

Причина за номинацията стана прекрасния жест от двете агитки, които се обединиха и пяха заедно химна на мърсисайдци You'll never walk alone преди двата 1/4-финални сблъсъка за Лига Европа.

Началото беше дадено в Дортмунд, когато десетки хиляди ултраси на Борусия накараха англичаните да им се поклонят за жеста, пеейки наравно с тях навярно най-известната футболна песен.

Преди реванша германците се присъединиха към феновете на домакините и ги подкрепиха в инициативата, при която се отдаде почит на 96-те загинали привърженици на Ливърпул от Хилзбъро.

Солидарността на двете фенски маси впечатли ФИФА. Другите две номинации на централата включват феновете на АДО Ден Хааг и тези на Исландия по време на Евро 2016.

Инициативата на Ден Хааг беше повече от впечатляваща, защото феновете на тима замеряха с плюшени играчки привържениците на Фейенорд, изразявайки подкрепата си към болни деца от Ротердам в местна болница.

Третата номинация е на исландците, които поставиха рекорд на еврофиналите, като 80% от населението на страната подкрепи националния си отбор при поражението с 2:5 от Франция на Евро 2016.