Борусия Дортмунд победи Монако с 2:0 като гост в двубой от група "А"на Шампионската лига, игран на стадион "Стад Луи II".

Герой за лидера в Бундеслигата стана универсалният футболист Рафаел Герейро, който действаше като крило. Европейският шампион с Португалия реализира и двете попадения.

По този начин Борусия Дортмунд събра 13 точки и спечели групата. Същият актив от точки има и Атлетико Мадрид. Монако е на дъното с една точка.


Гостите можеха да поведат още в третата минута, когато пред Марио Гьотце се откри много добра възможност, но неговият изстрел мина встрани от целта. Малко по-късно той се озова в положение на засада след много хубава акция.

Като цяло германците стояха много по-добре на терена и логично се случи преди изтичането на четвърт час игра, когато Рафаел Герейро получи подаване от Максимилиан Филип и завърши многоходовата атака на своите с удар в опразнената врата.

Десетина минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Диало в наказателното поле, дошла след центриране на Диоп. В крайна сметка арбитърът не обърна сериозно внимание на ситуацията и даде знак играта да продължи.

Не след дълго именно Диало пропусна страхотна възможност да удвои, стреляйки покрай лявата греда след подаване на Герейро. Шмелцер беше отказан от Беналио, а на отсрещната врата Фалкао би неточно.

Почти веднага след почивката Монако можеше да изравни, но ударът с глава на Глик мина малко над напречната греда. На отсрещната врата след час игра Шмелцер стреля ефектно от воле, но Беналио се намеси.

В средата на втората част много хубав пас на Хакими намери Филип, но неговият завършек не се получи по най-добрия начин. Близо пет минути преди края на мача снаряд на Герейро профуча покрай целта.

В 88-ата минута обаче Герейро беше безмилостен и заби второто си попадение в мача. Той стреля отблизо след акция на своите отляво и хитро чукване на влезлия като резерва Пако Алкасер.


Монако - Борусия Дортмунд 0:2

0:1 Рафаел Герейро - 15'
0:2 Рафаел Герейро - 88'


Монако: Беналио, Глик, Бадиашил, Раджи, Бианконе (Серано - 78'), Тилеманс, Бенасер, Хенрихс, Масенго (Тюрам - 69'), Диоп, Фалкао (Сила - 64')

Борусия Дортмунд: Хитц, Диало, Топрак, Шмелцер, Хакими, Дахуд (Волф - 76'), Вайгъл, Герейро (Гомес - 92'), Гьотце, Пулишич, Филип (Алкасер - 79')