Младата звезда на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо призна, че не възнамерява да напуска вестфалци, въпреки силния интерес към него от всички водещи английски отбори.

"Да, ще остана в Бундеслигата. Искам да играя футбол и тук получавам тази възможност. Точно сега съм много щастлив. Езиковата бариера ме притесняваше доста, но още от първия ми ден в Германия хората ме заговяраха на английски и това ме накара да се поотпусна. Немският ми не е много добър, но го уча. Налага се да го науча", коментира Санчо.

"Наистина се адаптирах много добре. В началото ми беше трудно, защото бях далеч от дома. Но моето семейство ми помогна, а също така и клубът. Проблемът не беше голям, защото още от дете често бях извън дома си и се чувствах добре. Казах си защо да не отида в Германия и вижте какво се случи."

"Някои хора не бяха сигурни дали ще се справя, защото направих голяма крачка, премествайки се далеч от вкъщи. Но нещата проработиха много добре. Целта ми е да продължим по същия начин и през пролетта, защото Байерн е точно зад нас, а и други отбори искат да вземат точки срещу нас."

"Трябва да продължим да работим здраво. Изминалият сезон не беше много добър за нас и затова бяхме наясно, че трябва да се подобрим, да се докажем на феновете си. Сега показваме най-доброто от себе си и сме на върха. Всеки дава най.доброто от себе си, борим се до последно", каза още Санчо, който има 7 гола и 10 асистенции във всички турнира за полусезона.