Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс е пред завръщане в игра, което вече дава дълбока глътка въздух на неговите съотборници, треньори и шефове, пише вестник "Билд".

Според изданието звездата на вестфалци ще се появи на терена в неделния сблъсък с Байер Леверкузен, който се намира в чудесна форма и единственият отбор в Бундеслигата с четири поредни победи в момента.

Ройс получи контузия в бедрото по време на мача с Вердер Бремен за Купата на Германия. Въпреки това той изравни с фамозно изпълнение от фаул малко преди паузата, но остана в съблекалнята и изгледа фиаското, дошло след изпълнение на дузпи.

Последваха още три горчилки без Марко в състава: равенството 3:3 с Хофенхайм след аванс от 3:0 до 75-ата минута, поражението с 0:3 от Тотнъм и почти сигурно отпадане в Шампионската лига, както и срамно 0:0 в Нюрнберг срещу най-слабия отбор в Бундеслигата, взел само една точка на късмет в предходните осем кръга.

Вчера 29-годишният Ройс е въртял обиколки, докато неговите съотборници са имали почивен ден, добавя най-тиражния европейски вестник. В неделя техничарят е решен да се завърне в игра след 19 дни в лазарета.

С Ройс в състава Дортмунд печели средно по 2.42 точки в Бундеслигата този сезон, а без него - по 1.67 точки, показва интересна статистика. Три пъти е откривал резултата, четири пъти е изравнявал или е извеждал своите напред след получен гол.