Аугсбург помогна на "братовчедите" от Байерн Мюнхен, след като победи Борусия Дортмунд с 2:1 в мач от 24-ия кръг на германската Бундеслига.

В герой за "малките баварци" се превърна кореецът Дон Вон Жи, който откри резултата в средата на първата част, а в средата на второто полувреме ликвидира надеждите на бившия си отбор. 

Десетина минути преди края на редовното време Пако Алкасер сложи край на головата си суша за предходните девет кръга и вкара след подаване на Гьотце.

Лидерът Борусия Дортмунд остана на върха с 54 точки, но още утре шампионът Байерн ще може да се изравни с вестфалци, ако спечели визитата си на Гладбах. 15-иият Аугсбург събра 21 точки и вече е на пет над зоната на изпадащите.


Възстановеният от контузия в бедрото капитан на гостите Марко Ройс създаде първия смут в мача на стадион "WWK Арена", но не му стигна терен, за да овладее в наказателното поле пред погледа на  вратаря Кобел.

Преди изтичането на четвърт час игра Макс отправи първия точен удар в мача, но Роман Бюрки не беше затруднен. Борусия отвърна с много бърза контраатака, но завършващият удар на Джейдън Санчо срещна тялото на съперник.

В 24-ата минута бившият футболист на Борусия Дон Вон Жи откри резултата след груба грешка по фланга на Загаду. Той първо беше блокиран от Аканджи, но след това направи успешна добавка с левия крак, пращайки топката в горния ляв ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/fJ7CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шут на Аксел Витсел беше блокиран, като белгиецът имаше претенции за дузпа заради игра с ръка, но реферът замълча. После Дилейни прати топката над целта, а малко преди паузата се стигна до най-големия пропуск. Негов автор беше Ларсен, който получи отличен пас от Гьотце, но стреля мощно право в тялото на вратаря отблизо.

В началото на второто полувреме играта се водеше основно пред наказателното поле на малките баварци, но Борусия така и не стигаше до реална голова ситуация. В средата на втората част креативният Гьотце пусна хитър пас към Ройс, но последният не стигна до топката.

В 68-ата минута поредната груба грешка в отбраната на Борусия доведе до нов гол на домакините. Хакими подари топката на Жи, който първоначално се забави, но след това копна технично с левия крак покрай Бюрки, намирайки десния ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/EJ7CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ларсен стреля в обсега на вратаря извън наказателното поле, а четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Пако Алкасер можеше да върне своите в мача. Неговият изстрел от въздуха с левия крак обаче беше спасен от Кобел.

Стражът на баварците се намеси добре и при опита на Санчо да направи нещо средно между удар и прострелно центриране.

В 81-ата минута обаче топката влетя в мрежата на домакините. Тайгъл сбърка сериозно и Санчо пусна към Гьотце, който намери останалия напълно непокрит Алкасер. Испанецът нямаше какво друго да стори, освен да вкара в десния ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/FJ7CCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Един от най-добрите на терена Марио Гьотце отправи страховит изстрел извън наказателното поле в 87-ата минута, но Кобел спаси атрактивно.


Аугсбург - Борусия Дортмунд 2:1

1:0 Дон Вон Жи - 24'
2:0 Дон Вон Жи - 68'
2:1 Пако Алкасер - 81'


Аугсбург: Кобел, Дансо, Кедира, Стафилидис (Тайгъл - 17'), Шмид, Коо, Байер (Феликс Гьотце - 89'), Макс, Жи (Кордова - 83'), Хаан, Грегорич

Борусия Дортмунд: Бюрки, Аканджи, Загаду, Диало, Хакими, Дилейни (Алкасер - 66'), Витсел, Санчо, Ларсен (Филип - 76'), Ройс (Герейро - 66'), Марио Гьотце