Барселона има намерение да привлече универсалния халф-бек на Борусия Дортмунд Рафаел Герейро, твърди вестник "Спорт".

Европейският шампион с Португалия има договор за още една година и почти сигурно няма да го поднови. Така каталунците имат възможността да го вземат на приемлива цена.

Първоначалното идея на "блаугранас" беше да вземат свободен агент, който да бъде резерва на Жорди Алба на левия бек. Вариантите бяха Филипе Луиш от Атлетико Мадрид и Алберто Морено от Ливърпул.

Сделката за Матайс де Лихт от Аякс обаче е пред провал, защото холандецът почти сигурно ще подпише с ПСЖ. Така Барселона ще разполага с повече пари на пазара.

Любопитното е, че Барселона се пробва за Герейро и през 2016 година, но той избра Дортмунд заради сигурното титулярно място. Тогава испанският колос купи Люка Дин, оказал се пълен провал. 

В същото време Герейро се превърна в един от най-важните футболисти на вестфалци през последните сезони. "Спорт" допълва, че Рафа е заявил на шефовете си в Дортмунд, че иска да си ходи.

Борусия ще иска поне 25 милиона евро за своя футболист, но на "Ноу Камп" се надяват, че цената може да бъде смъкната с оглед изтичащия договор на защитника. Преговорите между двата клуба вървят в момента.